måndag 2 juni 2014

Jocke Berg

Många har säkert redan läst om Jocke Bergs (Kent) ställningstagande mot rasism. Jag misstänker såklart att han trots denna formulering syftar på oss i SD, även om detta såvitt jag förstod inte sades rätt ut. 


Jag kan tycka att vi ibland kräver av våra hjältar att de ska vara "perfekta" för evigt. Det kan ju ingen kräva av någon levande människa. 


Det måste räcka att våra förebilder har skapat eller gjort något som haft betydelse för en vid ett tillfälle eller en period i livet när man behövt eller uppskattat det. Sedan måste även de få gå vidare, även om de då ibland väljer "fel" väg enligt oss. 


Ta Jocke Berg som exempel. 

Han har skrivit texter som har påverkat mig och massor av andra sverigedemokrater under vår uppväxt. Kanske främst alla texter om att finna sin styrka i en kall värld och att slå ur underläge. 


När våra egna hjältar går vilse måste vi visa vägen. Då är det upp till oss att välja om vi själva ska axla hjälterollen eller om vi ska vika oss för vad "alla andra" tycker. 


Har vi lärt oss något av Jocke så borde det väl ändå vara att inte bry sig om vad alla andra tycker. Inte ens Jocke Berg./ J.H

4 kommentarer:

Anonym sa...

Bra skrivet. Jag tycker det är tråkigt att Jocke Berg tagit ställning öppet i den så polariserade frågan om SD och invandring, då det sabbar min bild av honom som den hjälte han varit för mig under många år. Men han har förstås rätt att tycka vad han vill och som du skriver ska vi kanske inte kräva att våra idoler är perfekta i alla avseenden. Jag tänker att man inte behöver gilla allt hos en person, för ingen är fulländad, alla har både bra och dåliga sidor, även Jocke. Jag kommer fortsätta beundra honom för hans insatser i Kent även fast jag inte sympatiserar med hans underförstådda SD-kritik.

Anonym sa...

Jag har inte fått SD:s valsedlar. Fastän jag t.o.m. beställt från deras hemsida:

http://www2.sverigedemokraterna.se/hem/valsedlar/Jag bor i Biskopsgården i Gbg.


Ingen SD:are som läser som kan gräva i varför valsedlarna inte kommer fram i Biskopsgården?

♀ THE REVOLT ♀ sa...

Det finns många anledningar att ta avstånd från den politik som SD står för, handlar inte enbart invandrarfrågan, även om det är SD:s huvudfråga. För att ta exempel på det: homofobin som finns bland många SD:väljare, SD-politiker och SDU-medlemmar.

Jag tycker att det är modigt att artister och liknande vågar ta ställning, trots att de förlorar fans på det. Det visar att de har en ryggrad. Malena Ernman är en sådan, Loreen också. Och många fler. Sådana människor är förebilder.

Dock kan jag förstå att du tycker det är surt eftersom de inte tycker som dig och delar din uppfattning gällande människa, globalisering och identitet, men det är en annan story.

Joziette sa...

THE REVOLT:

Jag tycker själv att det är tråkigt att det fortfarande finns en del homofobi i Sverige. Det är dock viktigt att minnas att detta inte endast gäller SD:s väljare och att allt som utmålas som homofobiskt inte nödvändigtvis behöver vara det.

Jag är själv en förkämpe för homosexuellas rättigheter, däremot är jag stark motståndare till exempelvis landstingsfinansierad assisterad inseminering för lesbiska par med hjälp av anonyma spermadonatorer. Jag anser helt enkelt inte att det är etiskt rätt att neka ett barn en så stor del av dess historia. I detta fall har mitt motstånd absolut ingenting med homosexuellas rättigheter att göra utan det handlar enbart om barns rättigheter till sitt ursprung.

En annan fråga som ofta lyfts fram är att SD/SDU skulle vara otroligt anti-homoäktenskap. Jag anser personligen att kyrkan aldrig ska tvingas att viga homosexuella par. Stat och kyrka ska hållas åtskilda i alla frågor, det är min fasta övertygelse. Inte heller här handlar det om någon homofobi eller att homosexuell kärlek skulle vara mindre värd än heterosexuell sådan.

(Crosspostar detta till din blogg.)

 
blog design by suckmylolly.com | Blogg Topplista Distributed by Deluxe Templates
Share