lördag 6 juli 2013

Almedalen 2013

Det blev inte alls ett inlägg om dagen under Almedalsveckan. Jag vet faktiskt inte varför men just i år känns det som om det inte hände så många stora grejer som var värt att varken blogga eller twittra om, något jag även hörde andra säga. Här kommer iaf en liten sammanfattning av veckan.

Jimmie Åkessons tal var väldigt bra (som vanligt) men inte hans bästa enligt mig, även om vissa delar av det verkligen stod ut. SDUs kick-off var välbesökt och vi var aktiva nästan hela veckan. Vi hade även tid att boka in en del sociala och kulturella aktiviteter det här året, något som jag ser som väldigt positivt.


Det har varit en massa tal om vad som skulle bli "snackisar" hela veckan men vad har vi snackat om egentligen? Att Özz Nujen och Mona Sahlin inte gillar SvP och att de i sin tur inte gillar varken Mona eller Reinfeldt? Det känns ju inte som helt dagsfärska nyheter...

Jag vill på inget sätt hävda att årets Almedalsvecka skulle ha varit händelselös eller tråkig, den har varit kul, däremot är det som gjort den kul och händelserik inte sådant som varit så kul att skriva (eller läsa) om. Det har mest varit möten med andra, konversationer och informella tillställningar.

En sak som jag däremot inte skrivit om här i bloggen men som kan vara av intresse rent politiskt är att jag talade på mitt första torgmöte under Almedalsveckan. Jag pratade om SDUs socialpolitiska program, främst våra satsningar vi vill se inom barn- och ungdomspsykiatrin, behovet av en utökad mellanvård inom vuxenpsykiatrin och om hur vi kan underlätta för funktionshindrade i vardagen.

Dessutom fick jag chansen att delta i en debatt om ungas psykiska ohälsa med bl.a Barnombudsmannen och Kattis Ahlström, samt ordförandena från de övriga ungdomsförbunden. Det var självklart otroligt kul och givande.

Nu är jag tillbaka på fastlandet igen och besöker Chelsea. Om några dagar ska jag hämta en kattunge i Gislaved, sedan åker jag upp till Stockholm och därefter hem till Umeå.

/ J.H

0 kommentarer:

 
blog design by suckmylolly.com | Blogg Topplista Distributed by Deluxe Templates
Share