lördag 9 mars 2013

SDU förklarar svensk flyktingpolitik


En video där SDUs förbundsordförande förklarar, med vad som liknar Roy Becks pedagogik, svensk invandringspolitik och hur ineffektiv den faktiskt är när det kommer till att hjälpa världens flyktingar.

De summor vi i Sverige varje år lägger bara på att handlägga asylärenden för personer utan egentliga flyktingskäl är egentligen helt astronomiska. Åtminstone sett till hur många liv dessa pengar skulle kunna rädda och hur många barn som hade kunnat slippa dö varje år p.g.a brist på rent vatten, mat eller vaccin - om vi i Sverige bara hade prioriterat lite annorlunda.

Det är en smärtsam tanke, men nödvändig. Med SDUs bistånds- och flyktingpolitik skulle vi kunna hjälpa så extremt många fler nödlidande direkt i närområdet och det är därför jag kämpar för den. Jag vill att vi ska ha en human flyktingpolitik. En riktigt human flyktingpolitik.

Kort sagt så tycker jag att detta är ett otroligt bra och ambitiöst initiativ av Gustav Kasselstrand (och Eric Myrin, förmodar jag?). Jag blev faktiskt riktigt stolt långt in i själen när jag såg detta. :)

Alla annonsintäkter från filmen går oavkortat till UNHCR (FNs flyktingorgan) och stödjer därmed världens flyktingar genom hjälp i deras närområden.

/ J.H

0 kommentarer:

 
blog design by suckmylolly.com | Blogg Topplista Distributed by Deluxe Templates
Share