onsdag 20 mars 2013

SD-tjej ♥ vänsterkille

Min fästman och jag har inte alls samma politiska åsikter. Han är inte sverigedemokrat och har aldrig varit det heller, utan han är helt öppen med att han står långt ut till vänster politiskt. Han är alltså en sådan där som aktivt borde bekämpa "rasister" som jag.

Exakt hur han röstar vet jag inte (han är inte politiskt aktiv) men han har alltid stöttat mig i mitt engagemang och jag uppskattar verkligen hans stöd. Sedan ger han mig även pikar ibland, om någon i partiet sagt eller gjort något dumt eller om det är något han inte håller med om, men det kan jag ta.

Att jag är nationalist och socialkonservativ medan han är vänster (han är dock inte globalist, vilket är skönt) betyder däremot inte att vi har diametralt motsatta åsikter eller att vi inte kan tycka väldigt lika i många frågor, för det gör vi.

Vi tycker faktiskt oftare lika än vi tycker olika, även om det ofta finns skillnader i den ideologiska bakgrunden till varför vi har de åsikter som vi har.

Nu sitter vi framför varsin dator och lyssnar på musik. Fästmannen sköter Spotify och jag stör mig faktiskt inte ens på den vänsterorienterade musiken som strömmar ur högtalarna:

"Det måste finnas andra sätt att leva
I mina drömmar ser jag ett folk, enat..."


/ J.H

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det måste finnas andra sätt att leva
I mina drömmar ser jag ett folk, enat... förutom vissa, för dom får inte vara med.

Anonym sa...

Ett folk, ett land. Det gäller alla folk.

 
blog design by suckmylolly.com | Blogg Topplista Distributed by Deluxe Templates
Share