fredag 22 mars 2013

Maria Arnholm och härskartekniken

Den nya jämställdhetsministern Maria Arnholm kläckte i gårdagens Bar & Politik ur sig en blivande klassiker: "Sverigedemokraterna är patriarkatet upphöjt i politik. Det är män som hatar kvinnor."

Med dessa ord förtalar och kränker hon männen i partitoppen, samtidigt som hon förminskar och effektivt osynliggör alla de engagerade sverigedemokratiska kvinnor som varje dag aktivt bidrar till Sverigedemokraternas framgångar, både inom moderpartiet, kvinnoförbundet SD-Kvinnor och inom ungdomsförbundet.

Just osynliggörande är för övrigt den förstnämnda av Berit Ås fem berömda härskartekniker, något man tycker att en jämställdhetsminister, som kallar sig feminist, borde vara väl bekant med. Trots detta använder hon sig uppenbarligen själv av dessa tekniker utan skrupler när det passar hennes egna syften.

Att hävda att alla sverigedemokrater är män är direkt felaktigt, även när man talar om dem med höga positioner, då t.ex vår andra vice partiordförande är en kvinna. De flesta tjejerna som jag känner är relativt unga och har kommit in i partiet ungefär samtidigt som jag, runt 2010, eller senare.

Detta är i sig en förklaring till att de ännu inte innehar några höga positioner. Vi har ju faktiskt inte haft några val sedan dess så de har inte kunnat bli invalda någonstans, man kan ju inte bli nyvald under en pågående mandatperiod.

Inom ungdomsförbundet blir detta tal om manligt envälde ännu mer missvisande - i år är en tredjedel av alla distriktsordföranden unga kvinnor och i förbundet som helhet ligger andelen tjejer nu runt 25%. Nämnas bör även att SDU vid årsskiftet hade över 3000 medlemmar.

Att, som jämställdhetsministern här gör, helt avfärda dessa dryga tusentalet tjejers engagemang och övertygelse och t.o.m gå så långt som att hävda att de alla (i egenskap av kvinnor) är "hatade" av sitt moderparti och dess partiledning är oförsvarbart.

Jag skulle vilja kräva en förklaring och en ursäkt av Arnholm men jag misstänker att jag inte kommer få någotdera. Så jag får väl avsluta här med en stor diss till Maria Arnholm och en stor hiss till alla mina SD-Kvinnor och SDU-tjejer.

Vi finns visst och vi gör skillnad!
Kom ihåg att det är vattnet som aldrig slutar rinna som till slut urholkar stenen.

/ J.H

1 kommentarer:

Anonym sa...

Du kan ju alltid pröva att skicka ett så kallat "öppet brev" till henne...och se om du får nån respons.

 
blog design by suckmylolly.com | Blogg Topplista Distributed by Deluxe Templates
Share