onsdag 13 mars 2013

#BästaBeatrice

Hashtaggen #BästaBeatrice är ett forum på Twitter där människor just nu berättar om "vardagsrasism". Ovanstående exempel blir intressant då det tar upp något som jag i brist på ett bättre ord skulle vilja benämna som "snällhetsrasism". Det är den som välmenande PK-människor utövar utan att veta om hur mycket den sårar. 

För är det någon som faktiskt kan förstå hur mycket den sårar så är det nog just vi sverigedemokrater. Att av någon utomstående, i detta fall en auktoritetsfigur, bli fråntagen sin kulturella identitet måste vara smärtsamt. 

Det är smärtsamt, för alla har vi som är engagerade inom SD varit med om det här, d.v.s att vår nationella och kulturella identitet ifrågasätts. Varje gång någon säger något med betydelsen "du har ingen kultur, din kultur är inget värd, ditt land är inte värd mer än mitt spott" så sårar det. 

Tänk dig för innan du uttalar dig om någon annans kulturella tillhörighet eller vad de har rätt att känna för sitt land, sitt språk, sin kultur och sitt folk. Vad man gör och hur man agerar är en sak men känslor är något annat. Ord kan såra. Se dig i spegeln innan du kastar första stenen - kanske finns det en vardagsrasist i dig också.

/ J.H

0 kommentarer:

 
blog design by suckmylolly.com | Blogg Topplista Distributed by Deluxe Templates
Share