lördag 16 februari 2013

Skrivandet


De som känner mig vet att skrivandet alltid har varit något jag brunnit för. Oavsett om det varit poesi, prosa, bloggande eller vanligt dagboksskrivande så har skrivandet alltid funnits i mitt liv sedan jag fick min första dagbok som femåring.

Som tonåring skrev jag en hel bok som jag aldrig försökt få publicerad men som jag ändå jobbade med under flera år. Under samma tid skrev jag även mycket poesi, varav en del står sig även idag.

Min pappa samlade en dag ihop några av mina dikter och skickade in till några större förlag, varav ett svarade att om jag skrev mer (han skickade då endast in ett tiotal) skulle de kanske vara intresserade. Jag har aldrig försökt bli publicerad efter det. Kanske av rädsla för att bli refuserad, kanske för att jag inte längre skriver så mycket poesi.

I perioder har jag av olika anledningar tagit uppehåll i mitt skrivande, ibland i några veckor, ibland i flera månader, men jag återvänder alltid till det. Det är min självterapi och min stora trygghet.

Mycket av det jag skriver är självbiografiskt men mycket är också skönlitterärt, särskilt det jag skrivit på senare tid, i vuxen ålder.

Nu har jag börjat arbetet med att sammanställa sådant jag skrivit på under många år till ett större verk och det är faktiskt något som jag i framtiden kanske vågar skicka in till några förlag. Det vore intressant att se om det skulle gå att få det publicerat någonstans...

/ J.H

0 kommentarer:

 
blog design by suckmylolly.com | Blogg Topplista Distributed by Deluxe Templates
Share