onsdag 12 december 2012

Framsteg för SDU Norrbotten

Söndag kväll, kl 21:00:

Nu är styrelsemötet slut och jag sitter på tåget på väg hem till Kiruna. Ännu en heldag på väg till, varandes i och till sist på väg tillbaka från Luleå. Jag måste säga att vi har en väldigt trevlig och öppen stämning i vår lilla grupp, det känns alltid lika kul att träffas och det är klart värt de 8(!) timmarna som tåget tur och retur tar.

Imorgon ska jag ringa och höra mig för om hur situationen utvecklar sig i Västerbotten, främst gällande moderpartiets verksamhet. Jag är självklart beredd att hoppa in för att avlasta och hjälpa till i den mån jag kan, det är ju tyvärr är ett av de svagare distrikt vi har (om inte det allra svagaste). Håller ändå tummarna för det som nu kan bli ett nytt SDU distrikt även där till våren.

Angående flytten så tog jag upp ämnet redan innan mötet och reaktionen blev mer förstående och stöttande än vad jag hade förväntat mig. Det känns också väldigt bra - Västerbotten kommer ju faktiskt att bli mitt framtida hem och ska man vara helt ärlig är det förmodligen också där jag kommer att behövas allra mest.

Det känns jättebra att ha varit med från start med Norrbotten och att ha fått möjligheten att börja ta både ansvar och initiativ redan från början. Att dessutom få dela med mig av de tankar och erfarenheter som jag lyckats samla på mig under tiden inom ungdomsförbundet känns inte bara kul, det känns också otroligt givande.

Bara så att det inte blir något missförstånd: jag kommer självklart att stanna kvar i Norrbottens tjänst till dess att SDU Västerbotten blivit ordentligt bildat. Sedan kommer jag förstås alltid att ha varma känslor för Norrbotten, det distrikt där jag fick min första plats i en distriktsstyrelse.

Oavsett vilket distrikt jag själv bor i så hoppas och tror jag att både de som hör till Norrbotten och de som hör till det blivande Västerbotten kommer att kunna hjälpas åt och ha mycket glädje och utbyte av varandra i framtiden.

/ J.H

0 kommentarer:

 
blog design by suckmylolly.com | Blogg Topplista Distributed by Deluxe Templates
Share