fredag 6 april 2012

Glad påsk!

Min påsk har varit bra hittills. Idag var jag, mamma och lillebror i Uppsala och hälsade på min gudfar och sedan åkte vi vidare till min moster och hennes man och satt och pratade i några timmar. 


Min moster berättade om en kvinna (en avlägsen släkting) som nu låg sjuk i cancer och antagligen aldrig kommer hem från sjukhuset, vars katt de har passat ett tag. Nu ska de iväg på semester i en vecka och jag erbjöd mig att åka till kvinnans hus och se efter katten medan de är borta så att de inte skulle känna att de behövde fundera på att avliva den. Vi får se hur det går.


Såg just en intervju med Anne Rice och hon är tydligen inte är kristen längre så jag kanske borde ta och läsa hennes nya böcker. Usch, jag låter hemsk, men kvinnan har ju inte direkt en avslappnad inställning till religion. Jag älskade hennes vampyrböcker när jag var 16-17 år, därav mitt intresse (mina katter är ju döpta efter hennes karaktärer). Tyckte det var jättetråkigt när hon blev troende igen just för att hon då tog avstånd från allt hon skrivit.


Jag borde kanske läsa om hennes böcker för att avgöra om det bara var en tonårsgrej eller om de faktiskt är så bra som jag tyckte då. Om jag minns rätt fanns det sju-åtta böcker, plus några där hon försökte jobba in sin "häxserie" fast de vägrade jag att läsa, och fastän några i mitten av serien var rent utsagt dåliga var den första "trilogin" och de sista bland det bästa jag läst då. Är svag för litteratur som sätter igång fantasin. Hmm, jag tror det här får bli ett sommarprojekt... (Edit: Letade efter böckerna och upptäckte att jag faktiskt också har hennes bok "Pandora" och den har jag ju aldrig läst så jag börjar med den.)


Har inte rökt på fem dagar nu! Jag vet inte hur länge jag tänkte hålla upp den här gången men hittills funkar det bra.


/ J.H

0 kommentarer:

 
blog design by suckmylolly.com | Blogg Topplista Distributed by Deluxe Templates
Share